CarsOnTheWeb online aukcije - kako kupiti vozilo po veleprodajnoj cijeni

                             

Kako kupiti vozilo po veleprodajnoj cijeni? 


Razmišljate o tome kako nabaviti automobil po najpovoljnijoj cijeni?
Željeli bi ste izbjeći posrednika u prodaji, tj. preprodavača automobila i kupiti automobil po veleprodajnoj cijeni?
Čuli ste za online auto aukcije ali ne znate puno o tome?
Mi smo tu da vam pomognemo!

Brzo i besplatno se registrirajte na COTW aukcije.

CarsOnTheWeb je mrežna platforma za aukciju vozila. U ponudi nalaze se rabljena vozila od osobnih automobila, dostavnih vozila do motocikala, svih marki. U prosjeku, vozila su starosti od 3 do 5 godina i imaju od 100.000 do 160.000 km prijeđenih, a 25% su novija vozila.
CarsOnTheWeb osnovan je 2004. godine i od tada se  razvio u vodeću platformu za izvoz automobila na području Europe. Ono po čemu se također ističe je potpuna transparentnost u procesu kupovine, kao i cijenama, te jaka administrativna podrška svojim korisnicima.
Ono što je možda čak i  najbitnije, garantira se kilometraža vozila!
Dnevno se nudi preko 2000 vozila, a samo u prošloj godini u Hrvatskoj je kupljeno preko 500 automobila putem COTW online aukcija.

Do sada su online aukcije bile namijenjene isključivo profesionalnim trgovcima automobila, privatni korisnici na njima nisu mogli kupovati osobne automobile, i s time su bili prisiljeni svoje ljubimce kupovati kod auto preprodavača, koji bi tim vozilima redovito dizali cijenu.
2015 g. Gašperov Automobili postali su ovlašteni partner  CarsOnTheWeb-a.


Budući da smatramo da bi online aukcija trebala biti dostupna i privatnim korisnicima, odlučili smo vam to i omogućiti.
Po prvi puta u Hrvatskoj, omogućeno je privatnim korisnicima da se nadmeću s profesionalnim trgovcima i u realnom vremenu prate tijek aukcija s postignutim cijenama, te sami formiraju cijenu koju su spremni platiti za određeno vozilo i na kraju kupe vozilo po veleprodajnoj cijeni.
Naša web stranica www.auto-gasperov.hr/aukcije-trazilica  direktno je povezana i sinkronizirana s CarsOnTheWeb-ovom,
gdje se nadmeću profesionalni trgovci. 


Kako bi ste sudjelovali na online aukcijama, te imali mogućnost za detaljan pregled vozila potrebno se registrirati.
Registracija je besplatna i neobvezujuća, a ukoliko se odlučite za sudjelovanje u aukcijama, potrebno je potpisati ugovor o posredovanju s Gašperov Automobili. 
Gašperov Automobili će vozilo po vašem izboru u vaše ime kupiti i dopremiti u Hrvatsku u jednu od naših poslovnica po vašem izboru, po unaprijed dogovorenim uvjetima.A sada malo o aukcijama:

Na platformi postoji više vrsta aukcija, na vama je da izaberete koja vrsta aukcije vam najviše odgovara.
Dinamična aukcija – u svakom trenutku vidljiva je trenutna cijena i moguće je natjecati se za vozilo
s povećanjem ponude za 100 €.
Slijepa aukcija - nitko osim vas ne može vidjeti ponudu koju ste poslali. Sve ponude otvaraju se u isto vrijeme i najviša ponuda pobjeđuje.
Kupi odmah – automobili se prodaju po fiksnim cijenama

Bid agent je opcija pomoću koje je moguće odmah postaviti maksimalni iznos do kojeg se želimo natjecati , s time da će bid agent sam povećavati ponudu u iznosima od 100 € svaki puta kada netko drugi ponudi veći iznos od nas. Ukoliko nema drugih ponuda agent neće iskoristiti preostali iznos. Neovisno o načinu davanja ponuda, uvijek je moguće povećati ponudu dok je aukcija u tijeku. 


Ok, registrirali ste se, što dalje trebate znati prije nego se odlučite kupiti vozilo?
Koliki će te na kraju imati izdatak tj., što čini ukupnu cijenu vozila?
- sama cijena vozila navedena na aukciji, ona može biti neto ili bruto (ako je cijena neto, tj. vozilo je u sustavu PDV-a, PDV se mora platiti u RH, ako je cijena bruto, tj. vozilo nije u sustavu PDV-a, PDV se ne plaća u RH već je uračunat u cijenu vozila, budući da je već plaćen u zemlji iz koje dolazi automobil). 
U svakom slučaju PDV nažalost uvijek svi moramo platiti, samo s obzirom da je PDV u Europskim zemljama od 19 do 20%, na automobile koji nisu u sustavu PDV-a imate svojevrsnu uštedu od 6%  i bez brige, ne plaćate porez od 5% za prijenos vozila, budući da kupnja vozila ide preko dvije pravne osobe. ;)
- naknada za COTW platformu (
trošak za državu i provizija za državu, iznos je naznačen na svakoj aukciji)
- transport (od 250 do 450 € + PDV, ovisno o lokaciji vozila)
- naknada za gospodarenje otpadnim vozilima (Plaća se 0,60 kn po kilogramu vozila, umanjeno za 75 kg za vozača)
- naknada za gospodarenje otpadnim gumama  (7,00 kn po gumi za osobna vozila, 10,00 kn po gumi za kombi i dostavna do 3,5 tona, uvijek se računa da ima 5 guma, uključujući rezervnu)
-  trošak homologacije (100 - 150 €)
- PPMV  (poseban porez na motorna vozila)  se određuje po procjeni carinskog ureda i po emisiji ispušnih plinova.
Mali savjet, stariji automobili, kao i automobili s automatskim mjenjačem imaju veću emisiju ispušnih plinova, time im je i PPMV nešto veći.
-
 provizija Gašperov Automobili  (250€ + PDV)


Koliko god vam se sve navedeno na kraju činilo kao popriličan zbroj, imajte na umu da sve te stavke plaćaju i trgovci automobila, s time da je kod njih cijena vozila još  uvećana i za njihovu zaradu, te da na ovaj način vi nabavljate svoje vozilo po veleprodajnoj cijeni. :)
Ukupni mogući benefit je, kupnja vozila po veleprodajnoj cijeni, PDV u visini od 19% i ne plaća se porez na promet od 5%!

Gašperov team, sa svojim dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u online aukcijama stoji vam na raspolaganju kao korisnička podrška, te za sva eventualna dodatna pitanja, dodatna objašnjenja ili poneki savjet. ;)
 

Besplatno se registrirajte na COTW aukcije.